24 april 2020

Bij Athos is niet iedereen gelijk, maar wel gelijkwaardig

Een tijd geleden was Athos nog uitsluitend een dagbestedingsplek voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Nu kom je er ook mensen tegen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders, gepensioneerden, studenten, buurtbewoners en ondernemers. Athos-initiator Anita Bastiaans werkt in het voormalige schoolgebouw aan de Maastrichtse Athoslaan met haar collega’s en al die andere mensen aan wat zij een microinclusieve samenleving noemt.

Athos staat helemaal achter het positieve-gezondheid-concept van Machteld Huber. Omdat gezondheid meer is dan alleen fysieke gezondheid. Daarom moet je altijd goed kijken naar de manier waarop mensen omgaan met veranderende omstandigheden in hun leven. Met andere woorden aandacht hebben voor de totale mens gebaseerd op de 6 assen van positieve gezondheid.

Om dit goed in kaart te brengen maakt Athos gebruik van de door ons ontwikkelde positieve gezondheid applicatie. Doel van deze applicatie is om op een tijdlijn de waardes inzichtelijk te maken hoe mensen scoren op de 6 assen van positieve gezondheid. Hierbij kunnen de deelnemers zelfstandig, op hun eigen computer of smartphone, scoren op hun eigen Positieve gezondheid schaal waarna de resultaten worden weggeschreven in de centrale oplossing. Vervolgens wordt deze data gebruikt door de professionals om het gesprek met de deelnemers aan te gaan.

Wilt u meer weten over Athos en hun werkwijze neem dan gerust contact op met Anita Bastiaans via deze https://www.athos-maastricht.nl/. Wilt u meer weten over de positieve gezondheid applicatie neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag uw vragen.
Of kijk hier voor meer informatie over onze positieve gezondheid applicatie.

Vector4

  • Dr. Ariënstraat 4, 6133XD SITTARD
  • +31 (0)6 53 83 1000
  • Google Maps